Pepiniera Ottilia - CAIS
Pepiniera pomicolă OTTILIA, tradiție în cultivarea speciilor pomicole.
CEA MAI BUNĂ DE UNGARIA
Fruct de marime mijlocie spre mare (45 -50 gr), forma ovoidală, culoare portocalie şi cu roşu carmin pe partea însorită, gust foarte bun. Este un soi autofertil.
Perioada de coacere: II iulie.
PANNONIA
Fructele sunt medii-mari, sferice, portocalii, pe partea cu soare spalate cu roșu carmin. Soi autofertil. Este rezistent la ger, nu este sensibil la boli.
Perioada de coacere: II iulie.
KIOTO
Fructul este mediu (60 – 80 g), forma aplatizată, rezistent la transport și manipulare. Epiderma este portocaliu deschis, acoperită cu roșu carmin pe 70% din suprafața fructului. Pulpa este de culoare portocaliu închis, densă, cu aroma ușoară, dulce – acrișor, foarte gustoase. Este rezistent la bolile specifice caisului și la ger. Este un soi autofertil.
Perioada de coacere: III iunie – I iulie.
UMBERTO
Fructul este de forma ovată (condiformă); mărime medie 30-35g. Pulpa este portocalie, consistentă și potrivit de suculentă, dulce, neaderentă la sâmbure, bună pentru masă și industrializare. Este un soi autofertil.
Perioada de coacere: I august – II august
FARALIA
Fructele sunt mari, ușor tringhiular cu o pată de un roșu aprins pe 30/50% din suprafață. Pulpa are o aromă excelentă, este fermă și consistentă. Este un soi autofertil.
Perioada de coacere: III iulie.