Pepiniera Ottilia - PĂR
Pepiniera pomicolă OTTILIA, tradiție în cultivarea speciilor pomicole.
WILLIAMS
Fruct de marime mijlocie sau mare (160-220 g). Coaja subțire, usor ondulată, de culoare galbenă la maturitate cu coloratura ușor roșiatică pe partea însorită. Pulpa albă, zemoasă, parfumată, dulce acrișoară. Uneori se formează sclereide.
Perioada de coacere: II – III august.
NAPOCA
Fruct de marime mijlocie (120-170 g). Forma piriform regulată, cu gâtul scurt și ușor subțiat spre vârf. Coaja netedă, lucioasă, subtire, de culoare galbenă, cu rumeneală discretă pe partea expusă la soare, cu puncte subcutanate brun-galbui. Pulpa de culoare alb-galbuie, crocantă la început, suculentă, dulce, plăcut acidulată.
Perioada de coacere: III august.
DACIANA
Fructul este mijlociu, 150 gr,de formă piriform alungită cu epiderma semigroasă, galbenă – pai cu roșu pe 30-50% din fruct, pe partea însorită. Pulpa este albă, consistență medie, suculentă, de foarte bună calitate gustativă, fiind o pară timpurie de calitate excelentă.
Perioada de coacere: III iulie.
Polenizatori : Napoca, Williams.
NASHI - PĂR JAPONEZ
Fructele sunt foarte dulci, de culoare galben auriu, cu puncte albe. Pulpa este crocanta si consistenta, galbena, parfumata. Are un gust deosebit, o combinație interesant de măr – păr -gutui. Este un soi rezistent la temperature scăzute.
Polenizatori: Williams, Favorita lui Clapp
Perioada de coacere: august – septembrie
Perioada de păstrare: 4-5 luni
ABATELE FETEL
Fruct mare şi foarte mare, piriform alungite, cu gâtul gros şi foarte lung. Pielita rezistentă are culoarea verde gălbui, uneori cu rumeneală roz orange şi prezintă puncte de rugină foarte dese. Pulpa alb galbuie, foarte fina, fondanta, suculenta.
Perioada de coacere: III septembrie.
Perioada de pastrare: septembrie – martie.
CONFERENCE
Fruct de mărime variabilă funcţie de an (120-220 g). Forma de pară alungită. Coaja de culoare galben verzuie cu pete maronii, coaja groasă. Pulpa alb-gălbuie, untoasă, foarte dulce. Este un soi autofertil.
Perioada de culegere: III septembrie.
Perioada de pastrare: septembrie – ianuarie.