Pepiniera Ottilia - PIERSIC
Pepiniera pomicolă OTTILIA, tradiție în cultivarea speciilor pomicole.
SPRINGOLD

Fructele: sunt mijlocii, de aprogimativ 100-120 g, au forma sferica, cu brazda ventrala superficiala. Pielita fructului este de culoare galbena, acoperita cu rosu sangeriu, slab marmorat. Pulpa fructului este galbena, consistenta, pietroasa, suculeta, dulce si acidulata, aderenta la sambure.
Perioada de coacere: III iunie
Polenizator: Autofertil
EARLY REDHAVEN

Fructul este de marime mijlocie, are formă sferică, uțor alungita. Coaja mediu pubescentă, de culoare portocalie cu dungi rosii pe 50-80% din suprafata. Pulpa galbena, mijlociu consistenta, dulce, gustoasa, semiaderenta la sambure. Este un soi autofertil.
Epoca de coacere: II – III iulie.
DIXIRED

Fructul: de marime mijlocie 120g, de forma sferica. Culoarea de baza este portocalie, cea acoperitoare rosie pe 70-90% din suprafata fructului. Coaja este fin sau mediu pubescenta. Pulpa este galbena, consistenta, suculenta, este aderenta la sambure. Samburele este de marime mijlocie, usor alungita.
Perioada de coacere: II – III iulie
Polenizatori: autofertil dar se recomanda polenizarea incrucisata.
REDHAVEN

Fructe mijlocii 150g., sferice ușor asimetrice, de culoare galben- aurie, striată cu roșu carmin pe cea mai mare parte din suprafața. Pulpa este aurie cu infiltratii slabe lânga sâmbure, suculentă, dulce , neaderentă la sâmbure, foarte bună pentru masă. Este un soi autofertil.
Epoca de coacere: I august.
SUPERBA DE TOAMNA

Fructele: sunt mari 150-200 g, sferice, cu cavitatea pedunculara larga, este acoperita pe partea insorita cu rosu dungat si puncte de culoare consistenta, cu gust placut, echilibrat, neaderenta la sambure. Este cel mai tarziu soi de piersic
Perioada de coacere: I Septembrie
Polenizator: Autofertil
